10 redenen waarom massage meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct is

Touch Therapy 10 redenen waarom massage een gezondheidsproduct is en geen luxe product

Hippocrates verkondigde al dat een dagelijks aromatisch bad en een massage je gezondheid alleen maar ten goede komen. Massage is veel meer dan alleen een plezierige en ontspannende ervaring. Je spieren, huid en bloedsomloop hebben er lichamelijk ook echt baat bij. Er verschijnen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die de heilzame werking van een massage ondersteunen.

Lees de 10 redenen, waarom massage meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct is.

Massage:

  1. geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.
  2. stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
  3. verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
  4. versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
  5. verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.
  6. vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.
  7. vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.
  8. vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.
  9. verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.
  10. laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.

Kortom, massages zijn effectief voor jouw algehele welzijn!

Massage quotes … and a scented massage daily HippocratesHebben de 10 redenen waarom massage bijdraagt aan jouw algehele welzijn je getriggerd? Probeer eens een massage bij een praktijk waar de masseurs het in hun vingers hebben. Masseurs die niet alleen weten hoe ze de grepen en knedingen moeten uitvoeren, maar die ook goed ontwikkelde tastzintuigen in hun handen hebben. Oftewel, ga op zoek naar die masseurs die zowel de techniek beheersen als gevoelsmatig sterk ontwikkeld zijn en zich op jou kunnen afstemmen. Kijk dan eens hoe je je de volgende dag voelt en de dag erna.

 

Lees ook

Waarom massage niet decadent is

© 2014 – Touch Therapy – Irma Buenk – Alle rechten voorbehouden

Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, tijdschrift, Facebook, website of anders? Dat mag, graag zelfs! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:
“Door Irma Buenk van Touch Therapy. Ga naar www.touchtherapy.nl

5 gedachten over “10 redenen waarom massage meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct is

  1. Pingback: 10 tips om het beste uit jouw massage te halen | Touch Therapy

  2. Pingback: Top 15 misleidende massage stock foto’s | Touch Therapy

  3. Kiki Wals

    Ik had geen idee dat massage depressieve gevoelens en stemmingswisselingen vermindert! Ik heb het echt druk nu, en ik ben er niet zeker van of ik met mijn stres kan omgaan. Ik denk dat ik zo’n therapie moet proberen omdat het niet alleen een plezierige en ontspannende ervaring is, en ik hoop dat mijn stres aan het einde van deze cursus verwijdert.

Plaats een reactie