Schouder- en nekmassage

In eerdere blogs hebben we een stukje anatomie uitgelegd van de nekspieren en de bovenste rugspieren. In dit artikel gaan we verder in op schedelrand van ons achterhoofd. Tot slot hebben we een goede Youtube film gevonden, waarin wordt uitgelegd hoe je een hoofd- en nekmassage bij iemand kunt uitvoeren. 

Anatomie

Schermafbeelding 2013-05-28 om 13.58.39Zoals je op de afbeelding links kunt zien, hechten allerlei spieren aan op de schedelrand. Als je op de afbeelding klikt, krijg je de vergrote weergave te zien. De spieren die aanhechten op de schedelrand hebben flink wat te verduren en er kan dan ook spanning ontstaan op deze aanhechtingspunten. De betreffende spieren zorgen er o.a. voor dat je je hoofd rechtop kunt houden en dat je allerlei draai bewegingen met je hoofd kunt maken. De spanning kan mede ontstaan door een verkeerde, gespannen lichaamshouding. Bijvoorbeeld door een verkeerde zithouding, waarbij je meestal onbewust je schouders optrekt. Met behulp van een massage kun je de spieren weer los masseren, zodat de spieren zich ontspannen. Je zult merken dat je na een goede massage van je hoofd- en nekspieren je beter in je vel zit.

Hoe je een massage kunt uitvoeren

Schermafbeelding 2013-05-27 om 16.42.56In deze youtube film wordt een hoofdnekmassage getoond die je bij iemand anders kunt uitvoeren. Klik op de afbeelding om de film te starten. Een massage van het hoofd en de nek kan ontspanning geven en eventueel pijnlijke en vermoeide spieren verlichten, zodat je er weer een tijdje tegenaan kunt. Een belangrijke reden voor klachten is vaak gelegen in een verkeerde houding. Door meer aandacht te geven aan een goede lichaamshouding kun je vaak al de nodige klachten voorkomen.

Heb je last van hoofd- en nekklachten?

Kamp je zelf met hoofd- en nekklachten, dan kun je een massage overwegen. Probeer eens een massage bij een praktijk waar de masseurs het in hun vingers hebben. Masseurs die niet alleen weten hoe ze de grepen en knedingen moeten uitvoeren, maar die ook goed ontwikkelde tastzintuigen in hun handen hebben. Oftewel, ga op zoek naar die masseurs die zowel de techniek beheersen als gevoelsmatig sterk ontwikkeld zijn en zich op jou kunnen afstemmen. Kijk dan eens hoe je je de volgende dag voelt en de dag erna.

Als we kunnen helpen, neem dan contact met ons op.

Irma Buenk

 

© 2014 – Touch Therapy – Irma Buenk – Alle rechten voorbehouden

Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, tijdschrift, Facebook, website of anders? Dat mag, graag zelfs! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:
“Door Irma Buenk van Touch Therapy. Ga naar www.touchtherapy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s