Het gemis van liefdevolle aanraking bij eenzaamheid.

Schermafbeelding 2013-02-21 om 15.47.43

Een knuffel bij thuiskomst of een kusje op je wang als je gaat werken. Voor de meesten onder ons de normaalste zaak van de wereld. Maar lang niet voor iedereen!

Als we aan eenzaamheid denken dan denken we vrijwel altijd aan ouderen. Of aan mensen die ziek zijn. Maar vrijwel nooit aan alleenstaande mannen en vrouwen die om welke reden dan ook geen partner hebben. Meestal is deze groep mensen druk met hun werk. En vaak zie je dat deze groep mensen extreem veel onderneemt. Of dat nu uitgaan is of dagelijks naar de sportschool. Dat maakt allemaal niet uit.

In mijn praktijk krijg ik steeds meer cliënten die alleenstaand zijn. Het blijkt dan vaak te gaan om mentale en fysieke klachten die gerelateerd zijn aan het verleden. Omdat deze mensen er alleen voor staan krijgen ze het soms moeilijk met hun eigenwaarde. Doe ik er nog wel toe? Ben ik nog wel aantrekkelijk? Is dit nu mijn toekomst? Dat soort vragen hoor ik steeds vaker. Vrouwen beginnen altijd met afvallen en sporten. In mijn praktijk tot anorexia aan toe. Mannen gaan sporten om jaren in te halen. Een ondoenlijke situatie voor zowel mannen als vrouwen. Natuurlijk doen ze er nog toe, zijn ze aantrekkelijk en willen ze een fijne toekomst. Maar het overgrote deel geeft pas na enige tijd toe dat het alleen zijn hem of haar parten begint te spelen. Ondanks een fijne baan, ondanks veel vrienden, ondanks lieve kinderen, ondanks een leuk inkomen etc. In werkelijkheid voelen deze mensen zich eenzaam bij thuiskomst. In de weekenden en tijdens vakantieperiodes. Vaak wil men niet “te snel” een nieuwe partner omdat het verleden nog parten speelt. Daarmee neemt de onzekerheid alleen maar toe. Vaak zie je het zelfvertrouwen afnemen en neemt het “pleace” gedrag toe. Doodsbang om fouten te maken. Om weer verlaten te worden. De bevestiging te krijgen die in je achterhoofd speelt. Elke man en vrouw is het waard om te zijn zoals ze zijn. Als dat met een kilo meer is dan is dat zo. Mits ze zich daarbij gezond en vitaal voelen.

Voor al deze mensen kan ik iets betekenen. Door middel van mijn Energetische Aanraaktherapie of Energetische Massagetherapie breng ik jouw lichaam en geest weer in balans. Hierdoor leer je omgaan met het verleden en krijg je weer zelfvertrouwen. Ik leer jou en laat je ervaren dat “aanraken”niet liegt, dat voel je. En dat “gevoel” niet op kan tegen woorden. Meer informatie hierover vind je in onderstaande link. Energetische Aanraaktherapie en Energetische Massage

touchtherapy22183d-030-edit

Voor mensen die graag zelf willen werken met aanraken en/of aanraaktherapie heb ik de Training Aanraaktherapie ontwikkeld. Dit is een training voor iedereen die begaan is met aanraken of beroepsmatig hiermee te maken heeft. Voor mezelf heb ik deze training ontwikkeld onder het mom van: Wat ik niet krijg, kan ik best aan een ander geven. Iets geven wat jezelf eigenlijk niet hebt. Aanraking liegt niet, woorden kunnen dat wel.Training aanraaktherapie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s